Perfekcja i dbałość o każdy szczegół to sztuka spełniania marzeń.
Do dyspozycji Gości oddajemy dwie sale, które łączą w sobie klasykę i nowoczesność.
W klimatyzowanych salach ugościmy do 150 osób.
Służymy fachową pomocą przy organizacji każdego przyjęcia – wystawnego wesela czy też kameralnego spotkania w rodzinnym gronie. Gwarantujemy profesjonalną obsługę, wyśmienitą kuchnię, niepowtarzalny wystrój i klimat, ale przede wszystkim dbałość o spełnienie Państwa indywidualnych życzeń i potrzeb.
W ramach organizacji przyjęcia weselnego zapewniamy
- Apartament dla Nowożeńców z szampanem (bezpłatnie przy 100 pełnopłatnych osobach)
- Powitanie chlebem oraz winem musującym na czerwonym dywanie
- Specjalne ceny na noclegi dla gości weselnych
- Monitorowany parking dla gości weselnych – gratis
- Wyśmienite menu w 4 wariantach bądź przygotowane indywidualnie pod gusta przyszłej Pary Młodej
- Pełna dekoracja stołów (zastawa, obrusy, pokrowce, świece, serwetki)
- Dla dzieci: plac zabaw, kącik malucha
- Letnie patio
Menu weselne
Oprócz tradycyjnego przywitania chlebem i uroczystym toastem lampką winą musującego, naszej Młodej Parze pragniemy zaoferować poniższe warianty menu.
Zupa
- Rosół śląski z makaronem lub kołdunami
Danie główne serwowane na półmiskach
Dania mięsne (trzy do wyboru):
- Schab w złocistej panierce
- Panierowany filet drobiowy
- Devolay z masłem i pietruszka
- Marynowana karkówka w sobie pieczeniowym
- Pieczone udko z kurczaka w miodowej glazurze
Dodatki (dwa do wyboru):
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Frytki z pikantna przyprawa
- Pieczone łódeczki ziemniaczane z rozmarynem
Trzy rodzaje sezonowych surówek:
- Bukiet 3 surówek
Przystawki
Cztery przystawki do wyboru:
- Decha pieczonych mięs, swojskich wędlin i serów z żurawina
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Sałatka grecka z feta, oliwkami i czerwona cebula
- Sałatka z camembertem, winogronem, orzechami włoskimi i dipem cytrynowym
- Sałatka z pieczonymi burakami, feta, kaparami i prażonym słonecznikiem
- Jajka w sosie tatarskim z ogórkiem konserwowymi
- Śledź Sobieskiej z marynowanymi pieczarkami, koperkiem, ogórkiem w śmietanie
Dania na gorąco w trakcie wieczoru
- Tradycyjne gołąbki z mięsem i ryżem w aksamitnym sosie pomidorowym
- Bigos po staropolsku z wędzona śliwka, grzybami i kiełbaska i boczkiem
- Pikantna zupa gulaszowa z papryka, pieczarkami i wieprzowina
- Barszcz czerwony na zakwasie, krokiety nadziewane serem i pieczarkami
Napoje i dodatki
(bez ograniczeń)
- Woda z cytryną i miętą
- Kawa po turecku
- Kawa rozpuszczalna
- Herbata
- Mleko
- Cytryna
- Cukier
- Pieczywo
- Przyprawniki
Dodatkowo na życzenie Młodej Pary
- Ciasto – 10 zł / os.
- Owoce – 3 zł / os.
- Soki owocowe – 5 zł / os.
- Roznoszenie alkoholu przez kelnera – 150 zł / wieczór
- Wino białe/różowe/czerwone – 50 zł / butelka
- Wódka 0,5l – 50 zł / butelka
- Stół staropolski – wynajęcie samego stołu 500 zł / komplet 1500 zł
- Animacje dla najmłodszych – od 600 zł / wieczór
- Ekskluzywne auto z kierowcą – 400 zł (dekoracja auta dodatkowo płatne)
Dekoracje
- Zastawa
- Obrusy + tiul
- Pokrowce
- Serwetki
- Stolik na szampana
- Dekoracja kwiatowa – mini + świeczniki na stołach (min. 60 osób pełnopłatnych)
Zniżki
- Dzieci w wieku do lat 3 – bezpłatnie
- Dzieci 4-10 lat – 50% płatne
- Dzieci powyżej 10 roku życia – 100% płatne
- Opłata za osoby pracujące (orkiestra, fotograf, kamerzysta itp.) – 70% ceny
Cena: zapraszamy do kontaktu!
Zupa
- Rosół śląski z makaronem lub kołdunami
Danie główne serwowane na półmiskach
Dania mięsne (trzy do wyboru):
- Kotlet De Volaille
- Filet z piersi kurczaka z panierce
- Pieczeń z karkówki w sosie
- Roladka drobiowa ze szpinakiem
- Sznycel po bawarsku
- Kotlet mielony nadziewany serem i pieczarkami
- Zraz w sosie pieczeniowym
- Udko pieczone
- Klopsy z delikatnej szynki w płatkach pieczarek
Dodatki (dwa do wyboru):
- Pieczone ziemniaczki
- Puree ziemniaczane z masłem i koperkiem
- Kluski śląskie
Surówki:
- Bukiet 3 surówek
Przystawki
(cztery do wyboru)
- Deska serów gatunkowych z trzema rodzajami mięs pieczonych (serwowane z żurawina i chrzanem)
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Galareta drobiowa
- Śledź "Sobieskiej"
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Jajka w sosie tatarskim
- Ryba po grecku
- Sałatka z brokułów
- Tortilla z grillowanym kurczakiem, warzywami i sosem czosnkowym
Dania na gorąco w trakcie wieczoru
(trzy do wyboru)
- Gulaszowa
- Krokiet z kapustą i grzybami z barszczem czerwonym
- Szaszłyk drobiowy lub wieprzowy na ryży jaśminowym
- Gołąbki w sosie pomidorowym
- Udko z chrupiącą skórką
- Bigos staropolski
Napoje i dodatki
(bez ograniczeń)
- Woda z cytryną i miętą
- Kawa po turecku
- Kawa rozpuszczalna
- Herbata
- Mleko
- Cytryna
- Cukier
- Pieczywo
- Przyprawniki
Dodatkowo na życzenie Młodej Pary
- Ciasto – 10 zł / os.
- Owoce – 3 zł / os.
- Soki owocowe – 5 zł / os.
- Roznoszenie alkoholu przez kelnera – 150 zł / wieczór
- Wino białe/różowe/czerwone – 50 zł / butelka
- Wódka 0,5l – 50 zł / butelka
- Stół staropolski – wynajęcie samego stołu 500 zł / komplet 1500 zł
- Animacje dla najmłodszych – od 600 zł / wieczór
- Ekskluzywne auto z kierowcą – 400 zł (dekoracja auta dodatkowo płatne)
Dekoracje
- Zastawa
- Obrusy + tiul
- Pokrowce
- Serwetki
- Stolik na szampana
- Dekoracja kwiatowa – mini + świeczniki na stołach (min. 50 osób pełnopłatnych)
Zniżki
- Dzieci w wieku do lat 3 – bezpłatnie
- Dzieci 4-10 lat – 50% płatne
- Dzieci powyżej 10 roku życia – 100% płatne
- Opłata za osoby pracujące (orkiestra, fotograf, kamerzysta itp.) – 70% ceny
Cena: zapraszamy do kontaktu!
Zupa
(jedna do wyboru)
- Rosół śląski z makaronem lub kołdunami
- Zupa krem pomidorowa ze świeżą bazylią i mascarpone
Danie główne serwowane na półmiskach
Dania mięsne (cztery do wyboru):
- Kotlet De Volaille
- Filet z piersi kurczaka z panierce
- Pieczeń z karkówki w sosie
- Roladka drobiowa ze szpinakiem
- Sznycel po bawarsku
- Kotlet mielony nadziewany serem i pieczarkami
- Zraz w sosie pieczeniowym
- Udko z chrupiącą skórką
- Klopsy z delikatnej szynki w płatkach pieczarek
- Filet z piersi kurczaka zapiekany z szynką i żółtym serem
- Tradycyjny kotlet mielony
- Kotlet schabowy z złocistej panierce
Dodatki (trzy do wyboru):
- Pieczone ziemniaczki
- Puree ziemniaczane z masłem i koperkiem
- Kluski śląskie
- Kasza Bulgur
- Ryż jaśminowy
Surówki:
- Bukiet 3 surówek
Przystawki
(sześć do wyboru)
- Deska serów gatunkowych z trzema rodzajami mięs pieczonych (serwowane z żurawina i chrzanem)
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Galareta drobiowa
- Śledzik "Sobieskiej"
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Jajka w sosie tatarskim
- Jajko pod pierzynką z majonezu i szczypiorku
- Ryba po grecku
- Sałatka z brokułów
- Tortilla z grillowanym kurczakiem, warzywami i sosem czosnkowym
- Tortilla z warzywami z sosem czosnkowym
- Śledzik po królewsku
- Schab w galarecie
- Pomidory z mozzarellą
- Szparagi owinięte szynką konserwową
- Pasztet z chrzanem i żurawiną
Dania na gorąco w trakcie wieczoru
(cztery do wyboru)
- Gulaszowa
- Krokiet z kapustą i grzybami z barszczem czerwonym
- Szaszłyk drobiowy lub wieprzowy na ryży jaśminowym
- Gołąbki w sosie pomidorowym
- Udko z chrupiącą skórką
- Bigos staropolski
- Flaki wołowe
- Pieczona golonka z miodem i kapusta zasmażaną
- Paszteciki z ciasta francuskiego w barszczu czerwonym
- Pierogi (ruskie, mięso, szpinak, mix)
Napoje i dodatki
(bez ograniczeń)
- Woda z cytryną, miętą i lodem
- Woda mineralna gazowana mineralna
- Coca-Cola, Fanta, Sprite
- Soki owocowe
- Owoce
- Fontanna czekoladowa z owocami
- Kawa po turecku
- Kawa rozpuszczalna
- Herbata
- Mleko
- Cytryna
- Cukier
- Pieczywo
- Przyprawniki
Dodatkowo na życzenie Młodej Pary
- Ciasto – 10 zł / os.
- Roznoszenie alkoholu przez kelnera – 150 zł / wieczór
- Wino białe/różowe/czerwone – 50 zł / butelka
- Wódka 0,5l – 50 zł / butelka
- Stół staropolski – wynajęcie samego stołu 500 zł / komplet 1500 zł
- Animacje dla najmłodszych – od 600 zł / wieczór
- Ekskluzywne auto z kierowcą – 400 zł (dekoracja auta dodatkowo płatne)
Dekoracje
- Zastawa
- Obrusy + tiul
- Pokrowce
- Serwetki
- Stolik na szampana
- Dekoracja kwiatowa – mini + świeczniki na stołach (min. 50 osób pełnopłatnych)
Zniżki
- Dzieci w wieku do lat 3 – bezpłatnie
- Dzieci 4-10 lat – 50% płatne
- Dzieci powyżej 10 roku życia – 100% płatne
- Opłata za osoby pracujące (orkiestra, fotograf, kamerzysta itp.) – 70% ceny
Cena: zapraszamy do kontaktu!
Zupa
(jedna do wyboru)
- Rosół śląski z makaronem lub kołdunami
- Zupa krem pomidorowa ze świeżą bazylią i mascarpone
Danie główne serwowane na półmiskach
Dania mięsne (pięć do wyboru):
- Kotlet De Volaille
- Filet z piersi kurczaka z panierce
- Pieczeń z karkówki w sosie
- Roladka drobiowa ze szpinakiem
- Sznycel po bawarsku
- Kotlet mielony nadziewany serem i pieczarkami
- Zraz w sosie pieczeniowym
- Udko z chrupiącą skórką
- Klopsy z delikatnej szynki w płatkach pieczarek
- Filet z piersi kurczaka zapiekany z szynką i żółtym serem
- Tradycyjny kotlet mielony
- Kotlet schabowy z złocistej panierce
- Polędwiczki z kurczaka
- Kieszonka schabowa z serem feta
Dodatki (trzy do wyboru):
- Pieczone ziemniaczki
- Puree ziemniaczane z masłem i koperkiem
- Kluski śląskie
- Kasza Bulgur
- Kasza gryczana
- Ryż jaśminowy
Surówki:
- Bukiet 3 surówek
Przystawki
(sześć do wyboru)
- Deska serów gatunkowych z trzema rodzajami mięs pieczonych (serwowane z żurawina i chrzanem)
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Galareta drobiowa
- Śledzik "Sobieskiej"
- Śledzik po meksykańsku
- Śledzik tradycyjny w oleju z cebulką
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Jajka w sosie tatarskim
- Jajko pod pierzynką z majonezu i szczypiorku
- Ryba po grecku
- Sałatka z brokułów
- Tortilla z grillowanym kurczakiem, warzywami i sosem czosnkowym
- Tortilla z warzywami z sosem czosnkowym
- Śledzik po królewsku
- Schab w galarecie
- Pomidory z mozzarellą
- Szparagi owinięte szynką konserwową
- Pasztet z chrzanem i żurawiną
- Różki nadziewane pastą chrzanowo-serową
Dania na gorąco w trakcie wieczoru
(trzy do wyboru)
- Gulaszowa
- Krokiet z kapustą i grzybami z barszczem czerwonym
- Szaszłyk drobiowy lub wieprzowy na ryży jaśminowym
- Gołąbki w sosie pomidorowym
- Udko z chrupiącą skórką
- Bigos staropolski
- Flaki wołowe
- Pieczona golonka z miodem i kapusta zasmażaną
- Paszteciki z ciasta francuskiego w barszczu czerwonym
- Pierogi (ruskie, mięso, szpinak, mix)
Napoje i dodatki
(bez ograniczeń)
- Wódka 0,5l / os.
- Woda z cytryną, miętą i lodem
- Woda mineralna gazowana mineralna
- Coca-Cola, Fanta, Sprite
- Soki owocowe
- Owoce
- Fontanna czekoladowa plus dodatki (owoce, ciasteczka, pianki)
- Kawa po turecku
- Kawa rozpuszczalna
- Herbata
- Mleko
- Cytryna
- Cukier
- Pieczywo
- Przyprawniki
Dodatkowo na życzenie Młodej Pary
- Ciasto – 10 zł / os.
- Roznoszenie alkoholu przez kelnera – 150 zł / wieczór
- Wino białe/różowe/czerwone – 50 zł / butelka
- Stół staropolski – wynajęcie samego stołu 500 zł / komplet 1500 zł
- Animacje dla najmłodszych – od 600 zł / wieczór
- Ekskluzywne auto z kierowcą – 400 zł (dekoracja auta dodatkowo płatne)
Dekoracje
- Zastawa
- Obrusy + tiul
- Pokrowce
- Serwetki
- Stolik na szampana
- Dekoracja kwiatowa – mini + świeczniki na stołach (min. 50 osób pełnopłatnych)
Zniżki
- Dzieci w wieku do lat 3 – bezpłatnie
- Dzieci 4-10 lat – 50% płatne
- Dzieci powyżej 10 roku życia – 100% płatne
- Opłata za osoby pracujące (orkiestra, fotograf, kamerzysta itp.) – 70% ceny
Cena: zapraszamy do kontaktu!
Poprawiny weselne
Mamy dla Państwa dwie opcje poprawin. Śniadanie w formie szwedzkiego stołu od godziny 9:00 oraz tradycyjne poprawiny z muzyką i obiadem podawanym do stołu na godzinę 14:00.
Śniadanie na stole szwedzkim menu
- Jajecznica
- Jajka gotowane w łupce na twardo
- Parówki
- Nutella
- Drzemy
- Serek wiejski ze szczypiorkiem
- Półmisek wędlin
- Pieczywo
Napoje i dodatki
(bez ograniczeń)
- Kawa rozpuszczalna
- Kawa po turecku
- Herbata
- Mleko
- Cukier
- Woda z cytryną i miętą
- Soki wyciskane ze świeżych owoców
Cena: 30,00 zł / os.
(cena przy min. 50 osobach pełnopłatnych)
Serwowane do stołu menu
- Żurek z pieczoną białą kiełbaską i jajkiem
- Soczysty zraz w sobie pieczeniowym z kluseczkami śląskimi
- Bukiet 3 surówek
Napoje i dodatki
(bez ograniczeń)
- Kawa rozpuszczalna
- Kawa po turecku
- Herbata
- Mleko
- Cukier
- Woda z cytryną i miętą
Cena: 50,00 zł / os.
(cena przy min. 50 osobach pełnopłatnych)