Catering w Kunicach nie musi być przygotowywany wyłącznie w formie obsługi eventów i wydarzeń rodzinnych. Posiłki mogą być dostarczane codziennie do siedziby wybranej firmy i wówczas potraktować je można jako bodziec motywacyjny dla pracowników. Czy jednak dodatkowa zachęta dla zatrudnionych nie obciąży nadmiernie napiętego budżetu firmy? Podpowiadamy, jak znaleźć najlepszy catering pracowniczy w Kunicach oraz czy korzystanie z tego typu obsługi się opłaca.

Spis treści
Jak wybrać?
Catering dla firm a jego opłacalność
Zalety korzystania z cateringu
Zawartość lunchboxów

Jak znaleźć najlepszą ofertę firmowego cateringu w Kunicach?

Catering w Kunicach oferowany jest firmom, o czym wie niewielu pracodawców. Korzystając z tej formy motywacji pracowników, liczyć można na poprawę ich efektywności, a także wzrost atrakcyjności danej firmy jako potencjalnego pracodawcy. Czym zatem się kierować podczas wyboru cateringu? Przede wszystkim proponowaną ofertą. Warto znaleźć dostawcę, który przywoziłby ciepłe posiłki bezpośrednio pod adres firmy, aby nie trzeba było ich odbierać osobiście z lokalu gastronomicznego. Tego typu obsługę proponuje m.in. nasz zespół – Sobieska z Jawora. Co jeszcze możemy zaproponować osobom zainteresowanym cateringiem firmowym?

Usługi wchodzące w zakres podstawowej współpracy

Posiłki dostarczane są do firm w próżniowo zamkniętych lunchboxach. Pudełka na długo zachowują swoją temperaturę, a dzięki wielofunkcyjności można je przechowywać w lodówce czy podgrzewać w mikrofalówce. Dzięki temu pracownicy mają możliwość zjeść ciepłe danie nie tylko bezpośrednio po dostarczeniu go do firmy, lecz także w czasie dowolnej przerwy w pracy. Do pudełek dołączone są jednorazowe sztućce, dlatego catering sprawdza się także w przypadku pracowników terenowych. Cena opakowania, sztućców i dowozu wliczona jest w ustalony koszt usługi.

Przygotowanie deserów

Czy catering w Kunicach dla firm się opłaca?

Catering w Kunicach może być dla firm opłacalny. Poza oczywistymi bodźcami motywacyjnymi, jakie stanowi on dla zatrudnionych osób, może wpływać na ich większą efektywność przy względnie niewielkich nakładach finansowych. Za usługę realizowaną na terenie Kunic przez nasz zespół zapłacić należy 16 zł brutto – bez dodatkowych opłat za transport czy pakowanie posiłków. Za kwotę niższą niż godzinne wynagrodzenie pracownika, można więc zapewnić mu ciepłe danie w ciągu dnia, które przełoży się na motywację i lepsze wykonywanie powierzonych działań.

Posiłki dostosowane do formy wykonywanej pracy

Warto jednocześnie nadmienić, że specyfika firm korzystających z cateringu jest bardzo różna – także na terenie Kunic i w okolicach. Tym samym kucharze w różny sposób podchodzą do przygotowywania posiłków dla pracowników fizycznych i tych, którzy swój dzień pracy spędzają przy biurku. Kaloryczność dań ustalana jest na podstawie dziennego zapotrzebowania dla osoby dorosłej w zależności od jej trybu życia. To oznacza, że zamówione w ramach cateringu obiady są dla pracowników sycące i pełnowartościowe.

Podstawowe zalety korzystania z firmowego cateringu w Kunicach

Catering w Kunicach przynosi wymierne korzyści z punktu widzenia zarządzania personelem, ale nie tylko. Decyzja o skorzystaniu z usługi rozwiązuje kwestie motywacyjne, a także usprawnia organizację procesów w firmie. Jak to możliwe? Przeczytaj więcej o zaletach cateringu proponowanego przez Sobieską z Jawora.

Motywujesz pracowników

Oczywistym bodźcem motywującym pracowników jest wynagrodzenie. Te jednak nie w każdym przypadku przekłada się bezpośrednio na większą efektywność pracy, czy atrakcyjność firmy w oczach już zatrudnionych w niej osób. Jako osoba zarządzająca personelem musisz spoglądać szerzej na kwestię pobudzania pracowników do wydajnej pracy. Pomoże Ci w tym nasz catering. Osoby zatrudnione nie ponoszą żadnej opłaty za swój obiad – jedzą go „na koszt” swojego szefa. Pracownicy biurowi praktycznie nie muszą odchodzić od swojego stanowiska pracy, żeby zjeść posiłek z lunchboxa. Osoby pracujące w terenie mają natomiast ciepły posiłek dający energie do wykonywania kolejnych zadań. Traktowanie cateringu w kategoriach motywacyjnych może być przełomowe w zarządzaniu personelem firmy. Zwłaszcza zważając na stosunkowo niewielkie koszty usługi.

Oszczędzasz czas swój i swojego personelu

Zamawianie jedzenia bezpośrednio do firmy jest także swego rodzaju oszczędnością czasu. Dotyczy to zwłaszcza biur, gdzie przyjęta kultura organizacyjna zakłada przerwę na lunch. Dzięki cateringowi zarówno Ty, jak i Twoi pracownicy nie musicie szukać dostawcy obiadu, ponieważ ten o ustalonej godzinie sam do Was dojedzie. Wystarczy, że podasz odpowiednią dyspozycję naszemu zespołowi, a my zrobimy wszystko, by pod drzwiami Twojej firmy znalazł się ciepły obiad dostarczony na czas. Rozwiązuje się też problem z urozmaicaniem sobie diety – zamiast standardowego fast fooda, pod ręką znajduje się dwudaniowy posiłek w stylu domowego obiadu. Codziennie do żołądka Twojego i Twoich pracowników trafia inne danie.

Sałatka owocowa

Płacisz ustaloną z góry stawkę dobową i ani złotówki więcej

Inna z korzyści dotyczy stabilnej formy rozliczenia. Umowa na catering pomiędzy Sobieską a przedsiębiorstwem podpisywana jest przed rozpoczęciem wykonywania usług. Zobowiązuje ona obie strony do dochowania zawartych w dokumencie warunków. Jako odbiorca decydujesz się na regularne opłacanie kosztów cateringu, my natomiast gwarantujemy, że nie pobierzemy od Ciebie żadnych dodatkowych opłat, poza ustaloną stawką dobową posiłku. Sam określasz więc, ile płacisz za catering dla pracowników, zważając na budżet swojej firmy. Cena 16 złotych brutto obejmuje przygotowanie, pakowanie i transport obiadu bez naliczania nadprogramowych kosztów.

Co trafia do przygotowywanych przez nas lunchboxów?

Catering w Kunicach można opisać kilkoma słowami – domowe jedzenie na wynos. Nawet jeśli wspólnie ze swoim personelem spędzacie długie godziny w pracy, macie możliwość zjedzenia pożywnego posiłku przygotowanego według przepisów z kuchni polskiej. Kucharze Sobieskiej czerpią bowiem inspiracje z receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Spod ich rąk wychodzą pyszne żury, pomidorówki, gotowane ziemniaki, pieczenie, filety, czy placki po węgiersku. Każdy obiad składa się z dwóch posiłków, uzupełnianych o dodatki w postaci świeżych surówek i mizerii. Dania powstają z regionalnych składników – pozyskujemy je od producentów mięs, hurtowników, czy bezpośrednio od rolników. Dzięki temu mamy pełną kontrolę nad tym, co trafia do Twojego lunchboxa. Możesz sprawdzić nasz przykładowy jadłospis – znajdziesz go na stronie internetowej Sobieskiej.

Jeśli nadal wahasz się przed skorzystaniem z oferty cateringu dla Twoich pracowników, możesz osobiście porozmawiać z naszymi kucharzami, obsługującymi okolice Kunic. Ich praca polega na codziennym przygotowywaniu dań ze świeżych, lokalnych składników, które następnie dostarczane są w miejsca wskazane przez osoby zamawiające posiłki. Pamiętaj, że catering firmowy nie jest dziś usługą zarezerwowaną wyłącznie dla wielkomiejskich pracodawców, a sposobem motywacji dedykowanym każdemu pracownikowi – warto więc rozważyć jego wdrożenie w swojej firmie!

Jeśli nadal wahasz się przed skorzystaniem z oferty cateringu dla Twoich pracowników, możesz osobiście porozmawiać z naszymi kucharzami, obsługującymi okolice Kunic. Ich praca polega na codziennym przygotowywaniu dań ze świeżych, lokalnych składników, które następnie dostarczane są w miejsca wskazane przez osoby zamawiające posiłki. Pamiętaj, że catering firmowy nie jest dziś usługą zarezerwowaną wyłącznie dla wielkomiejskich pracodawców, a sposobem motywacji dedykowanym każdemu pracownikowi – warto więc rozważyć jego wdrożenie w swojej firmie!