Catering w Jaworze może być smaczny, o co zadbają profesjonalni kucharze. Okazuje się bowiem, że zbilansowana dieta nie musi opierać się na drogich składnikach spożywczych i nawet z regionalnych produktów przygotować można wartościowe posiłki. Tym bardziej, gdy te zamówić można w formie cateringu, dostarczanego codziennie pod drzwi Twojej firmy. Sprawdź, co wchodzi w skład usługi oraz jak dołączyć do grona przedsiębiorstw korzystających z tej formy wyżywienia dla pracowników.
Spis treści
Pełnowartościowe posiłki dla pracowników
Menu dopasowane do potrzeb żywieniowych
Przykładowe dania dostarczane klientom
Pełnowartościowy catering w Jaworze również dla Twojej firmy
Catering w Jaworze obejmuje nie tylko przygotowywanie posiłków na imprezy okolicznościowe, o czym mogą przekonać się między innymi osoby współpracujące z obiektem Sobieska. Oferta kierowana jest bowiem również do firm, które chcą zapewnić swoim pracownikom sycące posiłki dostarczane prosto do miejsca pracy. Zamawiając catering w Sobieskiej, codziennie liczyć można na gorące danie dostarczone bezpośrednio pod wskazany adres. Jedzenie pakowane jest w zamknięte próżniowo pudełka. Dzięki temu składniki potraw nie tracą swojej świeżości nawet na kilka godzin po przygotowaniu, a dodatkowo zachowują swoją temperaturę na dłużej. Co więcej, wygodne opakowania nadają się do przechowywania w lodówce, a następnie podgrzewania żywności w mikrofalówce. Catering jest więc idealnym rozwiązaniem dla pracowników biurowych, którzy mogą zjeść swój posiłek bezpośrednio po dostawie lub dopiero po kilku godzinach od doręczenia.
Menu uwzględniające potrzeby żywnościowe pracowników
Współpraca ze zleceniodawcami przebiega indywidualnie. Kucharze starają się poznać zapotrzebowanie kaloryczne pracowników danej firmy, uwzględniając charakter wykonywanej przez nich pracy. Dopiero na tej podstawie przygotowywane są posiłki, mające dodać jedzącym energii niezbędnej do wykonywania zadań zawodowych. Jeśli zdecydujesz się na współpracę z Sobieską, to cena jednego posiłku składającego się z dwóch dań wynosić będzie około 16 złotych. Koszt ten obejmuje nie tylko przygotowanie jedzenia, lecz także jego dostarczenie w bezpiecznym, zamkniętym pudełku wraz ze sztućcami.
Jakie dania obejmuje catering w Jaworze?
Catering w Jaworze przygotowywany jest tak, aby dania odpowiadały na zróżnicowane preferencje. Do ich przygotowania wykorzystywane są regionalne składniki, które zapewnić mają o świeżości posiłków. Te są bowiem wynikiem codziennej pracy kucharzy i docierają ciepłe w ręce klientów. W przypadku Sobieskiej posiłki przygotowywane są zgodnie z tradycyjnymi przepisami kuchni polskiej. Przykładowe menu tygodniowe składa się między innymi z zupy ogórkowej, krupnika, czy żurku. Dostarczane do klientów dania główne to na przykład sycący placek po węgiersku, pieczony schab z sosem myśliwskim czy filet z miruny. Wielkość porcji przygotowywana jest tak, by zaspokoić głód Twoich pracowników i dać im energię na kolejne godziny pracy.
Jedzenie dostarczane przez pracodawcę może być dla zatrudnionych między innymi dodatkową motywacją do pracy. W Jaworze istnieje możliwość zamówienia cateringu w formie dań kuchni polskiej, dostarczanych codziennie pod wskazany adres. Nie ma w tym przypadku mowy o nieświeżych składnikach, czy powtarzającym się menu. Posiłki są przygotowywane codziennie ze świeżych produktów, a ich kaloryczność odpowiada zapotrzebowaniu pracowników. Tego typu usługę oferuje między innymi obiekt Sobieska z Jawora.
Poznaj odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące naszego cateringu w Jaworze
Catering w Jaworze zamawiać mogą osoby pracujące na różnych stanowiskach i stosujące odmienne diety. Jako zespół Sobieskiej regularnie mierzymy się z pytaniami zadawanymi nam przez pracodawców, chcących spróbować naszych usług. Zobacz, czy wśród nich jest interesująca Cię kwestia.
Czy jedząc obiady z pudełek, nie będę czuł się głodny?
Oczywiście, że nie! Nieprawdą jest, że posiłki zapakowane w lunchboxy są niewielkimi porcjami, a ich kaloryczność jest niewystarczająca. W przypadku Sobieskiej możesz mieć pewność, że obiad odpowiada Twojemu zapotrzebowaniu na energię. Jak to możliwe? Jeszcze zanim podejmiemy się dostaw jedzenia ustalamy, jak wygląda Twój styl życia. Chcemy dowiedzieć się, czy Ty i Twoi pracownicy wykonujecie zawodowo ciężkie zadania fizyczne, a może Wasz umysł obciążany jest pracą biurową. Na tej podstawie udaje nam się stwierdzić, jak dużo kalorii powinien mieć dostarczony Wam obiad. Od poniedziałku do piątku dowozimy do Twojej firmy lunch, dostosowany do potrzeb organizmu każdego pracownika. Oznacza to, że z jednej strony nie odczujesz głodu, a z drugiej w ciele nie będą odkładały się zbędne kalorie, powodujące przybieranie na wadze. Zamawiając obiady z pudełek możesz więc zadbać o zdrowe, zbalansowane odżywianie Twoich pracowników, którzy nawet w pracy nie pominą tak ważnego punktu codziennej diety, jakim jest obiad.
Catering czy zamawianie jedzenia na mieście – co jest tańsze?
Jeden obiad zamówiony w Sobieskiej kosztuje Cię około 16 złotych dziennie. W jego skład wchodzą dwa posiłki – zupa i drugie danie. Codziennie Ty i Twoi współpracownicy dostajecie inną propozycję obiadu przygotowaną z produktów sprzedanych przez lokalnych rolników i hodowców. Na mieście rzadko udaje się kupić domowy, dwudaniowy obiad w cenie 16 złotych. Dodatkowo wymaga to poświęcenia własnego czasu na znalezienie odpowiedniej knajpy i ewentualne dojechanie do niej. Porównując ceny cateringu i obiadów domowych zamawianych na mieście warto zwrócić uwagę na usługi dodatkowe – w Sobieskiej płacisz nie tylko za świeży, pożywny posiłek, ale także za jego zapakowanie i dostarczenie w próżniowym pudełku ze sztućcami. Zarówno Ty, jak i Twoi pracownicy możecie zjeść swój obiad przy biurku w pracy, albo dopiero po powrocie do domu. Staramy się, żeby cena cateringu nie była obciążeniem dla budżetu Twojej firmy, dlatego proponujemy ją na atrakcyjnym poziomie.
Dokąd zwracać opakowania po zjedzonych posiłkach?
Osoby posilające się obiadami z Sobieskiej widują naszych dostawców od poniedziałku do piątku. Posiłki pakowane są zaraz po przygotowaniu do praktycznych lunchboxów. Dzięki pakowaniu próżniowemu jedzenie na długo zachowuje świeżość, a po dostawie jest jeszcze ciepłe. Do zestawu dołączamy sztućce, byś wraz ze swoimi pracownikami mógł zjeść posiłek nawet daleko od zaplecza socjalnego. Jednocześnie nie musisz troszczyć się o zwrot naczyń, ponieważ są one jednorazowe. To oznacza, że po zjedzeniu obiadu możesz umieścić je w odpowiednim pojemniku na śmieci. Następnego dnia Ty i Twój zespół dostaniecie jedzenie zapakowane w nowy, czysty lunchbox wraz ze świeżym zestawem sztućców.
Jak długo przechowywać można posiłki?
Cieszymy się ze współpracy z lokalnymi dostawcami produktów spożywczych. To pozwala, żeby kucharze z Sobieskiej codziennie przygotowywali świeży posiłek dla osób korzystających z cateringu. Wpływa to również na czas, w jakim dania mogą być przechowywane. Obiady z Sobieskiej możesz zjeść nawet następnego dnia. Naturalne składniki na długo zachowują swoją świeżość, a próżniowe zapakowanie obiadu dodatkowo wydłuża jego okres ważności. Pudełka pozwalają, żeby posiłek przechowywać w lodówce, a więc w warunkach idealnych do magazynowania dań. Jeśli tylko najdzie Cię ochota na ciepły obiad wystarczy, że lunchbox włożysz do mikrofalówki i podgrzejesz. Jedzenie z cateringu z Sobieskiej idealnie nadaje się więc dla pracowników, którzy nie zawsze mają czas na skonsumowanie całej potrawy na raz.
Jedzenie dostarczane przez pracodawcę może być dla zatrudnionych między innymi dodatkową motywacją do pracy. W Jaworze istnieje możliwość zamówienia cateringu w formie dań kuchni polskiej, dostarczanych codziennie pod wskazany adres. Nie ma w tym przypadku mowy o nieświeżych składnikach, czy powtarzającym się menu. Posiłki są przygotowywane codziennie ze świeżych produktów, a ich kaloryczność odpowiada zapotrzebowaniu pracowników. Tego typu usługę oferuje między innymi obiekt Sobieska z Jawora.